ABD, Gazze Ateşkesine İlişkin Karar Taslağını Veto Etti!

ABD, Gazze Ateşkesine İlişkin Karar Taslağını Veto Etti!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin Birleşmiş Milletler’deki daimi temsilcisi, Cezayir karar taslağını veto ederek bu taslağın kabul olmamasını sağladı.

Habere göre, ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, Cezayir’in Gazze’de insani gerekçelerle derhal ateşkes çağrısında bulunan karar taslağını veto etti.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Vasily Nebenzia, ​​ateşkes kararının yayınlanmasını engellemekten ABD’yi sorumlu tutarak şunları söyledi: Washington’un istediği, Siyonist rejimin askeri operasyonları için daha fazla zaman kazanmaktır.

Cezayir’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ammar bin Jame de Güvenlik Konseyi’nin barışı korumaya yönelik görevlerini yerine getirirken ateşkes talebiyle yetinemeyeceğini vurguladı.

Ülkesi tarafından sunulan taslak karara atıfta bulunarak, Güvenlik Konseyi’ne sunulan taslak kararın insani ateşkes ve Gazze’nin tüm bölgelerine engelsiz yardım girişini istediğini açıkladı.

Bin Jame şunları söyledi: ”Bu taslak, Gazze halkının zorunlu göçüne karşı çıkma ve Uluslararası Adalet Divanı’nın Gazze ile ilgili kararına uyma çağrısında bulunuyor. Mahkeme kararının üzerinden bir ay geçmesine rağmen uygulamada herhangi bir değişiklik olmadı ve Güvenlik Konseyi’nin sorumluluğunu yerine getirmesinin zamanı geldi.” açıklamasını yaptı.

Cezayir temsilcisi karar taslağını sunarken, bu karara olumlu oy vermenin Filistinlilerin yaşam hakkını desteklemek, karşı çıkmanın ise Gazze halkını açlığa mahkum etmek anlamına geldiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =