Yemen, Bir İngiliz Gemisini Hedef Aldı

Yemen, Bir İngiliz Gemisini Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, bu ülkenin donanmasının Kızıldeniz’de POLLUX adlı İngiliz petrol gemisini uygun füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Habere göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, Filistin milletinin desteği doğrultusunda ve ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki saldırganlığına karşılık olarak donanmamızın Kızıldeniz’de İngiliz petrol tankeri Pollux’u hedef aldığını duyurdu.

Yemen Donanmasının uygun füzelerle bu gemiyi hedef aldığını ve ağır hasara yol açtığını belirtti.
Tuğgeneral Yahya Seri’nin açıklamasında, işgal rejiminin saldırıları sona erene kadar Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde işgal altındaki Filistin limanlarına hareket eden İsrail gemilerine veya gemilerine yönelik askeri operasyonlarına devam edeciliğine vurgulandı.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, bu açıklamasında ayrıca, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Yemen’in savunmasına yönelik askeri operasyonlarını uygulama ve genişletme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğini vurgulayarak, Filistin milletiyle fiili dayanışmanın devam ettiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 2 =