Lapid: Bizden Çok Başkaları Esirlerimizden İlgileniyor

Lapid: Bizden Çok Başkaları Esirlerimizden İlgileniyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin muhalefet partilerinin eski başbakanı ve lideri Yair Lapid, Binyamin Netanyahu kabinesinin esir takası müzakerelerini ilerletme konusundaki performansını eleştirdi ve yabancı ülkelerin esirlerimizi iade etmek için daha fazla çaba gösterdiğini vurguladı.

Habere göre Lapid, şunları vurguladı: “Kabinenin esir değişimi anlaşması için Kahire’deki müzakerelere gidip tek dinleyici olması ve siyasi gerekçeler bahanesiyle tutumunu açıklamaması mümkün değildir. Esirlerimizi iade etmek için yabancı ülkelerin bizden daha fazla çaba harcaması mantıksızdır.”dedi.

Siyonist rejimin Knesset’teki (Parlamento) muhalefet koalisyonunun lideri, daha önce Gazze savaşında ateşkes anlaşmasına zemin hazırlamak amacıyla aşırılıkçıların Netanyahu’nun kabinesinden atılmasını talep etmişti ve yaklaşan gelişmeler nedeniyle bunu vurguladı. Ramazan ve Amerikan seçimlerinin ardından kabinede aşırılık yanlılarının varlığının devam etmesi Siyonist rejim bu rejimin çıkarına olmadığını belirtti.

Şu anda Netanyahu’nun Lapid ve Gantz’a Filistin direnişiyle ateşkes anlaşması konusunda eşlik etmesini engelleyen şey kabinedeki katı görüşlülerin muhalefetidir.

Netanyahu ise Gazze’ye karşı savaşın devam etmesini iktidarda kalmanın garantisi olarak görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − nine =