Gazze’de ateşkes anlaşması konusunda Kahire’deki müzakereler sona erdi

Gazze’de ateşkes anlaşması konusunda Kahire’deki müzakereler sona erdi

Salı gecesi Siyonist medya, Gazze’de ateşkes anlaşmasına varmak için Kahire’deki müzakerelerin sona erdiğini ve Siyonist rejim heyetinin Tel Aviv’e geri döndüğünü duyurdu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist Ordu Radyosu, Kahire’deki müzakerelerin sona erdiğini ve Siyonist rejim heyetinin Tel Aviv’e döneceğini bildirdi.

Siyonist rejimin Kanal 12’si, Mossad başkanı liderliğindeki İsrail heyetinin herhangi bir ilerleme belirtisi olmadan Kahire’den ayrıldığını bildirdi.

Gazze’de ateşkes anlaşmasına varmak için Kahire’de yapılan müzakerelerin sonu, Hamas’ın siyasi ofisinin bir üyesi olan Hüssam Badran’ın Salı gecesi Siyonist rejimin esirlerinin serbest bırakılması için müzakerelerden başka çaresi olmadığını söylediği döneme  denk geldi. .

Badran şunları ekledi:

“Siyonist rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu anlaşmaya varılmasını engelliyor ve bu rejimin suçları devam edecek.”

Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreter yardımcısı Muhammed El Hindi Salı gecesi şunları söyledi:

“Netanyahu ateşkes anlaşmasına varılması ve esir değişimi konusunda ciddi değil.”

El Hindi şunları ekledi:

“İsrail rejiminin savaş kabinesi, Refah’ta kara operasyonlarına başlamak ve Filistin halkını Gazze’den sürmek için zaman kazanmak istiyor.”

Bu arada; Salı günü Ürdün Kralı II. Abdullah, Washington’da bazı Amerikalı senatörlerle yaptığı toplantıda, uluslararası toplumun Gazze’deki savaşı durdurmak için daha fazla çaba göstermesi yönünde çağrıda bulundu.

Ürdün Kralı bir kez daha Gazze Şeridi halkını Filistin’in içine veya dışına taşımaya yönelik her türlü girişime karşı çıktığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + five =