Irak Direnişinden Suriye’de Amerikan Üssüne Saldırı

Irak Direnişinden Suriye’de Amerikan Üssüne Saldırı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Geçtiğimiz günlerde bölgedeki Amerikan üslerini onlarca kez hedef alan Irak İslam direnişi, aynı zamanda Suriye’nin kuzeydoğusundaki El-Şedadi Amerikan üssüne de saldırı düzenledi.

Habere göre, Irak’ın yerel kaynakları bugün Irak direnişinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan üssü El-Şadadi’ye roket saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Bu saldırının roketlerle gerçekleştirildiğini ve roketlerden bazılarının bu üsdeki askeri uçakların iniş yerlerine isabet ettiğini bildirdi.

Suriye ve Irak medyası, bu Amerikan üssündeki hasarın kesin miktarı ve olası kayıplar hakkında daha fazla ayrıntı yayınlamadı.

Geçtiğimiz birkaç günde Irak direnişi, Suriye’nin doğusu ve kuzeydoğusundaki, ayrıca Irak’ın batısı ve kuzeyindeki Amerikan üslerine saldırdı.

Irak İslami direnişi, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının asıl sorumlusu olarak Amerika’yı görüyor ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ettiği sürece bölgedeki Amerikan üslerine saldıracağını vurguladı.

Irak direnişi bugün yaptığı açıklamayla işgal altındaki Filistin topraklarında önemli bir hedefe saldırdığını duyurdu.

Irak İslami Direnişi daha önce Akdeniz’deki gaz platformuna, işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Eilat limanına ve işgal altındaki topraklardaki diğer hedeflere saldırdığını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 18 =