Hizbullah, Siyonist Hava Üssünü İkinci Kez Bombaladı

Hizbullah, Siyonist Hava Üssünü İkinci Kez Bombaladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail’in Lübnan ve Suriye’ye yönelik son saldırılarına yanıt olarak Lübnan İslami Direniş Hareketi, 23 Ocak Salı günü ikinci kez Maroon Hava Üssü’nü hedef aldı.

Habere göre, Lübnan Hizbullahı yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde yer alan Cebel el-Mark’taki Maroon hava kontrol üssünün ikinci kez çok sayıda uygun füzeyle hedef alındığını ve füzelerin hedefleri vurduğunu duyurdu.

Bu açıklamanın devamında bugünkü saldırının, İsrail’in Lübnan ve Suriye’de son dönemde gerçekleştirdiği terör saldırılarına, bu rejimin Lübnan’ın güneyindeki köylerdeki sivillere ve konutlara yönelik defalarca saldırılarına tepki olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

6 Ocak’ta Hamas hareketinin siyasi yardımcısı Salih el-Aruri’ye düzenlenen suikasta ilk tepki olarak Hizbullah, Maroon hava üssünü 62 roketle yerle bir etti.

İsrail ordusu, 2 Ocak Pazartesi gecesi Beyrut’un güney banliyölerinde insansız hava aracıyla saldırı düzenleyerek Hamas hareketine ait ofisi hedef aldı ve Salih el Aruri’yi öldürdü. Tel Aviv, terör politikasını kullanarak son günlerde Suriye ve Lübnan’daki direniş güçlerinin çok sayıda mensubunu hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + eight =