İran spor camiasının Gazzeli çocuklara destek bildirisinin uluslararası forumlara gönderilmesi

İran spor camiasının Gazzeli çocuklara destek bildirisinin uluslararası forumlara gönderilmesi

İran spor camiasının Gazzeli çocukları destekleyen bildirisi uluslararası forumlara gönderildi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Olimpiyat, Paralimpik, dünya ve Asya şampiyonları adına eski Olimpiyat ve dünya şampiyonu Hüseyin Rızazade, spor camiasının Gazze çocukları ve Filistin’in mazlum halkını destekleyen, Siyonist rejimin dünya spor meclislerinden askıya alınması ve ihraç edilmesini talep eden bildirisini uluslararası forumlara gönderdi.

Rızazade bu bildiriyi Filistin halkının ve Gazze’deki evsiz çocukların mazlum sesini dünyanın kulağına ulaştırsın diye İran spor camiası adına Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne, Uluslararası Paralimpik Komitesi’ne, Asya Paralimpik Komitesi’ne ve Ulusal Paralimpik Komitesi’ne gönderdi.

Daha önce İran’ın Olimpiyat, Paralimpik, Dünya ve Asya şampiyonları, yayınladıkları bildiride  Gazze’deki soykırımı ve çocuk cinayetlerini kınayarak, Siyonist rejimin askıya alınmasını ve uluslararası spor forumlarından atılmasını talep etti.

İran spor camiası ayrıca anti-Siyonist kampanya oluşturarak “Gazzeli çocukları öldürmeyin” sloganıyla mazlum Filistin halkına desteğini duyurdu.

BM Çocuklara Yardım Fonu “UNICEF” geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda, Gazze’de iki yaşın altındaki çocukların yüzde 90’ının ciddi gıda yoksulluğu yaşadığını, bu bölgede bir milyondan fazla çocuğun risk altında olduğunu belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =