İran, Şehit Aruri’ye suikast düzenlenmesini kınandı

İran, Şehit Aruri’ye suikast düzenlenmesini kınandı

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimin, Hamas hareketinin başkan yardımcısı ve direnişin mücahit komutanı Şeyh Salih el-Aruri ile Kassam Tugaylarının iki komutanına yönelik alçak saldırısını şiddetle kınadı.

İranpress Haber Ajansı’nın haberine göre Nasır Kenani, Siyonist terör rejiminin Şehit Salih el Aruri’ye yönelik eylemini, son üç ayda Aksa Tufanı operasyonunda direnen Filistin halkı ve Siyonist saldırgan rejimin Gazze’ye yönelik savaş makinesine karşı kahramanca duran Filistin direniş gruplarına karşı çaresizliğin ve ağır ve onarılamaz yenilginin sonucu olarak değerlendirdi.

Suçlu Siyonist rejimin böyle bir suç işleyerek Siyonistlerin sahte temellerinin terör ve suça dayandığını bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Kenani ayrıca saldırgan Siyonist rejimin Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini de kınadı.

Kenani, Siyonist rejimin bu terör eylemlerine acil ve etkili bir yanıt verilmesi konusunda başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşların sorumluluğunu vurgulayarak,   Siyonist rejimin yeni maceracılığının sonuçlarının sorumluluğunun da yalnızca bu rejime ve destekçilerine ait olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − eight =