Filistinli Şehitlerin Sayısı 22 Bin Kişiyi Aştı

Filistinli Şehitlerin Sayısı 22 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 22 bini aştığını, yaralı sayısının ise 57 bin 35’e ulaştığını duyurdu.

Habere göre, Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı bu öğleden sonra yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları sonrasında Filistinli şehit sayısının arttığını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bu açıklamasında Filistinli şehit sayısının 22 bin 185’e, yaralı sayısının ise 5 bin 7035’e çıktığını duyurdu.

Bu açıklama, bugün Filistinli bir yetkilinin, İsrail rejiminin 7 Ekim’deki saldırıları sonrasında Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 4 bin 156 Filistinli öğrencinin şehit olduğunu, 7 bin 818 öğrencinin ise halen kayıp olduğunu, bu saldırılarda yaralananların bulunduğunu açıklaması üzerine yapıldı.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den sonra Gazze Şeridi’ne karşı başlattığı yıkıcı savaş, Gazze’de altyapının ağır hasar görmesine ve benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açtı.

Gazze’deki El-Sadaka Hastanesi Başkanı Dr. Sobhi Sekik Pazartesi günü şunları söyledi: “Gazze’de 10.000 kanser hastası insanlık dışı koşullarla karşı karşıya ve gerekli ilaçlardan mahrum kalıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =