Siyonist Ordu 4156 Filistinli Öğrenciyi Şehit Etti

Siyonist Ordu 4156 Filistinli Öğrenciyi Şehit Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Eğitim Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırılarında 4 bin 156 Filistinli öğrencinin şehit olduğunu, onlarca Filistin devlet okulunun hasar gördüğünü, bazılarının ise tamamen yıkıldığını duyurdu.

Habere göre, Filistinli bir yetkili, İsrail rejiminin 7 Ekim’de başlattığı saldırıların ardından Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 4 bin 156 Filistinli öğrencinin şehit olduğunu, bunun sonucunda 7 bin 818 öğrencinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Eğitim Bakanlığı’ndan bir yetkili, bugün yaptığı açıklamada, Gazze’de 4 bin 119 öğrencinin şehit olduğunu, bu bölgede de 7 bin 536 öğrencinin de yaralandığını söyledi.

Bu arada Batı Şeria’da şehit olan öğrenci sayısı 37, bu bölgede yaralanan öğrenci sayısı ise 282 oldu.

Rapora göre, İsrail rejiminin Gazze’deki saldırıları sonrasında 221 Milli Eğitim Bakanlığı öğretmeni ve çalışanı da şehit oldu, aynı bölgede 703 öğretmen ve çalışan da yaralandı.

Batı Şeria’da yaralanan Filistin Eğitim Bakanlığı öğretmen ve çalışanlarının sayısı 5 olurken, Batı Şeria’da da 71 öğretmen ve çalışan tutuklandı.

Siyonist İsrail güçleri ayrıca Batı Şeria’daki 38 okula yasadışı bir şekilde girdikten sonra buradaki mülkleri yok etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =