Gazze’de Yapılan Saldırılarda 18 İsrail Askeri Öldürüldü

Gazze’de Yapılan Saldırılarda 18 İsrail Askeri Öldürüldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail’in Kanal 13 kanalı, Gazze’de çatışma alanı dışında bu rejime ait 29 askerin öldürüldüğünü, iç saldırılarda ise 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Habere göre, İsrail rejiminin bugüne kadar katıldığı en uzun savaş olan Gazze’deki savaşın üzerinden 87 gün geçti ve ölü sayısı hala artıyor. Bu rejimin kaynaklarına göre saldırılarda 18 asker öldürüldü.

El-Mayadin haber kanalı, İsrail’in Kanal 13 kanalının, Gazze’deki çatışma alanı dışında bu rejime ait 29 askerin öldürüldüğünü, bunların 18’inin iç güçlerin saldırılarında öldürüldüğünü söylediğini aktardı. İsrail ordusu dün Gazze’nin kuzeyinde iki askerinin öldürüldüğünü itiraf etti.

İç güçlerin saldırılarında 18 İsrail askerinin öldürülmesi sırasında, İsrail’in devlet medyası “Kan” geçen hafta çarşamba günü bu rejime mensup bir askerin Gazze’den döndükten sonra silah arkadaşlarına ateş ettiğini bildirmişti. Bu saldırıda da çok sayıda asker yaralandı.

Aynı zamanda İsrail Engelli Askerler Örgütü başkanı Idan Kleiman da Bloomberg haber kanalı ise “travma sonrası stres bozukluğundan muzdarip insanlar da dahil olmak üzere yaralı insan sayısının muhtemelen 20.000’e yakın olacağını” söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + eleven =