Emir Abdullahiyan’dan Netnyahu’ya tepki

Emir Abdullahiyan’dan Netnyahu’ya tepki

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Netanyahu’nun İran’a saldırılacağı iddiasına gösterdiği tepkide “Netanyahu çok halt etmiştir.”ifadesini kullandı.

Millet’in Evi haber ajansının bildirdiğine göre 7 Ekim’den bu yana Siyonist rejim, krizi işgal altındaki Filistin sınırlarının ötesine taşıma çabalarını iki katına çıkarmıştır. Bu doğrultuda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında Lübnan sınırında tırmanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunarak Hizbullah’ın İran’la birlikte savaşı genişletmesi halinde hayal bile etmedikleri darbelere maruz kalacaklarını iddia etti.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail başbakanının dün geceki iddiasına tepki olarak Millet’in Evi haber ajansına verdiği röportajda “Netanyahu çok halt etmiştir.” ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan’ın Netanyahu’nun İran’a saldırılacağı iddiasına tepkisi, Siyonist başbakan kabinesinin nefeslerinin Gazze savaşının zirvesinde kaldığı bir dönemde geliyor ve Netanyahu’nun düşüşünün ana nedeni Itamar Ben Guer olacak.

Siyonist gazete Ma’ariv şunu yazdı:

“Siyonist rejimin başbakanı “Benyamin Netanyahu” İsrail üzerindeki hakimiyetinin son günlerini geçirirken, gidişinin aşil topuğu ise iç güvenlik bakanı Itmar Ben Gover’dir. İster görevde kalsın ister koalisyondan ayrılsın, bu Netanyahu’nun devrilmesine yol açacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × four =