Gazze’de Şehit Sayısı 21 Bin 600’ü Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 21 Bin 600’ü Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Gazze’de 21 bin 672 Filistinlinin şehit olduğuna değinerek, Siyonist saldırılarda ölenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, Siyonist rejimin saldırıları sonucunda 7 Ekim’den bu yana 21 bin 672 Filistinlinin şehit olduğunu, 56 bin 165 kişinin de yaralandığını açıkladı. .

Sama haber ajansı, El Kadra’dan alıntı yaparak, bugün Gazze Şeridi’ne yönelik Siyonist saldırıların 85’inci gününde işgalci rejimin 14 katliam gerçekleştirdiğini, 165 şehit ve 250 yaralı bıraktığını bildirdi.

Siyonist saldırıların kurbanlarının% 70’inin kadın ve çocuk olduğunu belirterek, sağlık personeline yapılan tel aviv saldırıları sonucunda 312 kişinin şehit edildiğini açıkladı.

Filistinli yetkili şöyle devam etti: İsrail kasıtlı olarak 142 tıp merkezini hedef aldı ve 23 hastane ile 53 tıp merkezini kapattı. Sağlık personelinden 99 kişi de tutuklandı.

Su, yiyecek ve tıbbına ihtiyaç duyan bir milyon ve 900 bin yerinden edilmiş insan için kıtlık riski konusunda uyarırken, konaklama merkezlerinde 50 bin hamile kadın yetersiz besleniyor ve 900 binden fazla çocuk şiddetli soğuktan muzdariptir ve kuraklık ile karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Siyonist rejimin saldırıları sonrasında Gazze’de 1,5 milyondan fazla insanın yerinden edildiği bir ortamda Mısır Kızılayı, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un batı bölgesinde bir mülteci kampının inşasına başladı.

Bu kampın inşası için gerekli olan tüm ekipman, malzeme ve tesisler birkaç gün önce Han Yunus’a ulaştı. Mısır Kızılayı geçen hafta Çarşamba günü Abdülfettah El Sisi’nin emriyle Gazze’de bir kamp kurmayı planladığını duyurdu.

Son olarak El Kadara, tıbbi yardımın çok sınırlı olduğunu belirterek şunu vurguladı: Hasta ve yaralıları tahliye etmeye yönelik mevcut mekanizma, bu insanların büyük bir kısmının ölmesine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 2 =