Yemen’den Amerika’ya Uyarı: Tamamen Hazırız!

Yemen’den Amerika’ya Uyarı: Tamamen Hazırız!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, Sana’ya karşı ABD ve deniz koalisyonuna katılan ülkeleri uyardı ve gerilimin tırmanmasının sonuçlarından Washington’u sorumlu tuttu.

Habere göre, Yahya Seri X sosyal ağında yaptığı açıklamada Beyaz Saray’ı uyararak şöyle dedi; ”Yemen silahlı kuvvetleri, ulusal görevleri ve dini sorumlulukları çerçevesinde her türlü saldırıyı savunmak ve karşı koymak için hiçbir şeyi yapmaktan çekinmeyecektir.”

Sana’a’nın Filistin meselesi konusundaki konumunu ve farklı koşullarda değişimsizliğini vurgulamaya devam etti ve Yemen silahlı kuvvetlerinin Abdul Malik Badr al-Din El-Houthi’nin emirlerini yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

Yemen güçlerinin Kızıldeniz’deki Galaxy Leader gemisinin kontrolü

Serii, İslam ümmetini Filistin’e destek olmaya çağırırken Washington’a seslenerek Amerikan’nın, liderimizin son konuşmasında yaptığı uyarıları dikkate alması gerektiğine işaret etti. Çünkü o, söz ve eylem adamıdır.

Geçtiğimiz hafta, Yemen Ensarullah’ın lideri, Yemen’in yüz binlerce insanı Filistin’e göndermeye hazır olduğunu duyuran bir konuşmasında şunları vurguladı: “Bugünlerde, bölgedeki ülkelere karşı kullanmak için askeri yeteneklerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bölgeye yönelik saldırılarımıza karşı koymaya çalışan İsrail düşmanlarından yararlanalım.”

İsrail ordusunun Gazze’deki suçlarını destekleyen Amerikan deniz koalisyonu, kuruluşunun başlangıcından bu yana birçok Arap ve Batılı ülkenin katılmaması nedeniyle pratikte başarısız oldu, Sana’nın konumunu değiştirmedi. Ensarullah’ın lideri, “Biz her zaman İsrail ve ABD ile doğrudan savaş istiyoruz” diye vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + thirteen =