Yahya Seri Amerika’yı Yemen’e karşı herhangi bir eylem konusunda uyardı

Yahya Seri Amerika’yı Yemen’e karşı herhangi bir eylem konusunda uyardı

Yemen silahlı kuvvetlerinin sözcüsü, Cuma gecesi Amerika’yı ülkeye karşı herhangi bir eyleme konusunda uyardı ve ülkenin askeri güçlerinin her türlü saldırıyla başa çıkmaya hazır olduğunu ifade etti.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre; Yahya seri şunları söyledi:

“Yemen silahlı kuvvetleri, Amerikan düşmanını, ülkemize ve halkımıza, ayrıca ABD’nin müdahale etmeye çalıştığı veya Siyonist düşmanın gemilerini korumaya dahil etmeye çalıştığı tüm ülkelere karşı gerilimin tırmanmasının sonuçları konusunda uyarıyor.

Yemen silahlı kuvvetleri, dini ve milli görev ve sorumlulukları çerçevesinde her türlü saldırıyı savunmak ve karşı koymak için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyecektir.”

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü şunları ekledi:

“Filistin meselesine ve Filistin halkına yönelik baskılara ilişkin tutumumuz kararlı ve ilkelidir, gelişmelere ve zorluklara rağmen değişmeyecektir.”

Yemen Ensarullah Hareketi’nin siyasi ofisinin bir üyesi olan Muhammed El Bahiti Cuma gecesi Yemen silahlı kuvvetleri’nin Amerika’ya karşı koymaya istekli olduğunu söyledi.

El Bahiti şunları kaydetti:

“Yemen, ABD koalisyonuna karşı manevi savaşı kazandığı gibi, saldırıya uğradığı takdirde her türlü askeri savaşı da kazanacaktır.”

Ensarullah’ın siyasi ofisinden bir üye, Amerikan gemilerinin Yemen’e saldırması durumunda doğrudan hedef alınacağını ve Amerikalıların bu kararın ciddiyetinin farkında olduğunu vurguladı. Bu arada; Cuma günü Yemen’in çeşitli şehirlerinde Gazze halkına destek amacıyla kitlesel gösteriler düzenlendi.

Yemenliler, Arap ve İslam milletlerinden ve dünyanın tüm özgür halklarından yürüyüş ve gösteriler düzenleyerek Siyonist rejime ve destekçilerine karşı baskılarını sürdürmelerini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − two =