9 Dey hamaseti kutlu olsun

9 Dey hamaseti kutlu olsun

Bugün 30 Aralık Cumartesi, inkılap tarihinde bir dönüm noktası olarak Hş takvimle 9 Dey 1388 yürüyüşünde İran’ın kahraman ve velayet yanlısı halkının destansı varlığının İslami İran halkının onurunda bir başka altın yaprak olarak kabul edilir.

Basiret ve ümmetin velayet ile misak günü olan HŞ 9 Dey hamaseti, İslam ilkelerini ve devrim ülkülerini korumak için ömrünün sonuna kadar direnen ve düşman ayağa kalkarsa tüm dünyaya karşı direneceklerini yüksek sesle ilan eden halkın onurunun, bağımsızlığının ve ferasetinin simgesidir.

İslam İnkılabı tarihinde 9 Dey Yomollah’a  dönüşerek Basiret günü olarak adlandırılmıştır.

Bu kalıcı ve tarihi günde halk, İslami İran’ın genelinde bir destan daha yaratmıştır.

Allah’ın ve dininin düşmanlarını ümitsizliğe düşürdü, İmam Zaman (as)’ın ve onun meşru vekili Ayetullah Hamene’nin kalbini sevindirdi.

9 Dey günün Allah’ın ordusunun Şeytan’ın ordusuna karşı zafer kazandığı gün olduğu söylenebilir.

9 Dey (30 Aralık 2009)’da milyonlarca İran halkı, 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştığı iddiasıyla fitne çıkarmaya çalışanlara sokaklara inerek, kesin karşılık verdiler.

İngiltere ve ABD başta olmak üzere ecnebi ülkelerin İran’da 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan olaylardaki rolü tamamen belliydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × four =