Amerika’nın İran’a yönelik yalvaran diplomasisi: Savaşın genişlemesini aramıyoruz

Amerika’nın İran’a yönelik yalvaran diplomasisi: Savaşın genişlemesini aramıyoruz

İran Dışişleri Bakanı, Amerika’nın Gazze savaşının başlangıcından bu yana İran’a yönelik yalvaran diplomasisi hakkında bilgi vererek “Amerikalılar İran’a sürekli olarak savaşı genişletmeye çalışmadıklarına dair mesajlar veriyorlardı.” dedi.

İran dışişleri bakanının belirttiği gibi, Gazze savaşının başlangıcından bu yana Amerikalılar, İran’dan duydukları sürekli korkuyu sürdürerek Tahran’a sürekli olarak Washington’un savaşı genişletmeye çalışmadığı mesajını gönderiyorlar. İran Dışişleri Bakanı “Hüseyin Emir abdullahiyan”ın Perşembe günü Kum Müdderrisler Cemiyeti 13. toplantısında bu konuya açıklık getirdi.

Yapılan toplantıda Emir Abdullahiyan, Gazze Şeridi’ndeki mevcut durum ve Aksa Tufanı operasyonu sonrasında yaşanan durum hakkında şunları söyledi: Amerika var gücüyle olayın arkasında durdu ve İran’a sürekli mesaj göndererek, öncelikle savaşın kapsamını genişletmeye çalımladıklarını, ikinci olarak bölgedeki vekalet gruplarınıza Amerika’ya karşı hareket etmemelerini tavsiye edin, dediler.

Emir Abdullahiyan da Amerika’ya her aşamada güçlü bir yanıt verildiğini ancak burada da Amerika’nın sahte yüzünün ortaya çıktığını söyleyerek, “Çünkü Amerika savaşı genişletmek istemiyorsa üslerinin Gazze Şeridi adı verilen sınırlı bir alan için bu kadar tesis ve silahı gece gündüz kullanmaması gerekir.” dedi.

İran dışişleri bakanı, Siyonist rejimin başarısız olduğunu konusunda Beyaz Saray yöneticilerinin fikir birliğinde olduklarını ve bu konuyu kabul ettiklerini hatırlatarak Amerika’nın bu rejime kapsamlı desteğine rağmen, artık İsrail’in yenilgisinin Amerika’nın yenilgisi sayılıdığını, bunun da Amerikalılar için temel bir sorun haline gelen bir konu olduğunu ifade etti./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 4 =