Ensarullah: ABD’nin Kızıldeniz Planı Boşa Çıktı

Ensarullah: ABD’nin Kızıldeniz Planı Boşa Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdulselam bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin Kızıldeniz’in güvensiz olduğu izlenimini aşılamadığını ve Yemen’e karşı deniz koalisyonunun meşruiyet eksikliği nedeniyle hoş karşılanmadığını söyledi.

Habere göre, Yemen’deki Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdulselam, Euronews kanalına verdiği röportajda, Kızıl ve Arap denizlerindeki uluslararası hatların güvenli ve istikrarlı olduğunu ve yüzlerce kişinin sefer yaptığını ifade etti.

Kızıldeniz’de her gün yüzlerce gemi seyahat ediyor. Amerikan koalisyonu Kızıldeniz’de yalnızca İsrail’i desteklemek için bulunuyor.

Sana’a’nın yalnızca İsrail’i veya bağlantılı gemileri veya işgal altındaki Filistin’e gidecek gemileri hedef aldığını açıkça belirttiğine işaret ederek, şunları vurguladı: “Bu koalisyon, dünyaya Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde (Makran) bir tehlike izlenimini bırakmayı başaramadı.

İspanya, Fransa ve İtalya gibi bazı ülkelerin Kızıldeniz’deki Amerikan koalisyonuna katılmamasına ilişkin Abdusselam, şunları söyledi: Bu koalisyona katılma konusundaki tereddüt ve eylemsizlik, ahlaki ve hukuki açıdan kabul edilebilir bir meşruiyetin bulunmamasından kaynaklanmaktadır.

Bakış açısına göre bu ülkeler gemilerinin her gün Kızıldeniz’i geçtiğini biliyorlar. Yemen Donanması tüm gemilerle günlük temas halindedir.

Bu Yemenli yetkili şunları vurguladı: “Amerika’nın bazı şirketlere Kızıldeniz’i geçmemeleri için baskı yapma çabası, İsrail’i korumak için bu koalisyona katılmaları için dünyadaki bazı ülkelere şantaj yapma girişimidir… Kızıldeniz güvende ve Bab el Mendeb güvende. İsrail gemileri dışındaki tüm gemiler için güvenlidir.

Kızıldeniz’deki işgalci rejimin çıkarlarını hedef alan Yemen silahlı kuvvetlerine karşı ABD ve İsrail’in seçenekleri arasında yeni bir deniz koalisyonu kurulması da yer alıyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerin bu koalisyona katılmaması, özellikle Sana’nın İsrailli işgalcilerin çıkarlarına yönelik saldırılarını sürdüreceğini açıklamasının ardından, koalisyonun oluşumunu bir belirsizlik ortamına sürükledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − twelve =