ABD’nin Tel Aviv’e Askeri Desteğine İlişkin Şok Edici İstatistik

ABD’nin Tel Aviv’e Askeri Desteğine İlişkin Şok Edici İstatistik

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze savaşının 82. gününde Wynet adlı haber kanalı, ABD’nin Tel Aviv’e yaptığı askeri yardıma ilişkin bir haber yayınlayarak, yardım miktarının 1973 savaşından bu yana en yüksek seviyede olduğunu bildirdi.

Habere göre, Siyonist İsrail haber kanalı, Gazze’ye karşı savaşın başlangıcından bu yana Tel Aviv’e yapılan Amerikan askeri yardımının 1973 savaşından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dair bir haber yayınladı.

Bu haber kanalı, bilgili kaynaklardan alıntı yaparak, son haftalarda İsrail ordusunun Pentagon’dan Gazze savaşındaki hava kuvvetleri sistemini güçlendirmesini ve Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda kara kuvvetlerini desteklemek için Tel Aviv’e daha fazla Apache helikopteri sağlamasını talep ettiğini yazdı.

Washington, İsrail’in daha fazla Apaçi savaşçısı talebini reddetse de, özellikle İsrail’in ordu için daha fazla Apaçi helikopteri talebi devam ederken, bu konuda henüz son sözü söylemedi.

Washington’un Tel Aviv’e yaptığı askeri yardım; uçakları, gemileri, tank mermileri, özel uçak bombaları, insansız hava araçları, gece görüş ekipmanları, radarlar ve hatta zırhlı araçlar ve ambulanslar gibi binlerce silah sistemi ve mühimmatı içeriyor.

Bu teçhizat, Tel Aviv’in askeri ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamak için tüm cephelerdeki ve hatta Batı Şeria’daki İsrail birimleri arasında dağıtıldı.

Bu Amerikan askeri teçhizatı, Amerikan ordusunun Orta Doğu’daki depolarından da İsrail’e ulaşmıştı ve o olmadan İsrail ordusu, savaşta ilerleme ve bu savaşın ilan edilen hedeflerinden biri olan caydırıcı gücünü korumaya odaklanma konusunda sorun yaşardı.

Wynet aynı zamanda ABD’nin İsrail’e bu savaşın kapsamını genişletmemesi ve Hizbullah’la savaş başlatmaması yönünde baskı yapmaya devam ettiğini iddia etti.

Çünkü işgalci ordu, talebinde Gazze Şeridi’ndeki Apaçi saldırı helikopterlerini kullanarak Güney Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik operasyonlar yürüttüğünü ve Batı Şeria’daki hedeflere saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Bloomberg ayrıca birkaç hafta önce Amerika Birleşik Devletleri, Apache helikopterlerinden fırlatılabilen 2.000 Hellfire füzesinin yanı sıra 36.000 adet 30 mm top mermisi, 1.800 adet M141 havan topu ve en az 3.500 gece mühimmatı da dahil olmak üzere çeşitli havan ve diğer mühimmatları Tel Aviv’e teslim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =