İsrail Ordusu: Gazze Teslim Olursa Savaş Biter

İsrail Ordusu: Gazze Teslim Olursa Savaş Biter

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail ordusunun sözcüsü Daniel Hangari, bugü yaptığı açıklamada, Gazze’nin teslim olması halinde savaşın sona ereceğini söyledi.

Habere göre, Siyonist rejimin ordusunun sözcüsü Daniel Hangari, bu rejimin iki cephede savaş istemediğini, İsrail’in güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağını vurguladı.

Daily News konferansında konuşarak şunları ekledi: “Lübnan Hizbullah’ının 1701 Uluslararası Kararına göre Lübnan sınırlarından uzaklaşmalı ve geri dönmesini söylüyoruz.”

Macaristan, Hizbullah’ın BM kararlarına uymasını isterken, bu rejim yıllardır BM kararlarının aksine Lübnan’ın hava, deniz ve kara sahasını ihlal ediyor.

İsrail ordusunun sözcüsü, Gazze’deki savaşa dikkat çekerek, “Gazze teslim olur ve suçluları teslim eder etmez savaş sona erecektir” dedi.

Şöyle ekledi: “İsrail kabinesi savaş ve Hamas’ı yok etme hedeflerine bağlı kalıyor.”

Hangari, “Gazze’nin bir kez daha İsrail şehirlerine roket fırlatılan bir platform haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz ve Gazze’den yapılan roket saldırılarının durdurulması için herhangi bir zaman çizelgesi vermedik, ancak bunun devam etmesine de asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu sözler bugün Haaretz gazetesinin 26 Aralık Salı günü “Lahlil Şoken” tarafından İsrail ordusunun Gazze’deki başarısızlığıyla ilgili yazdığı ve kara saldırısında her geçen gün başarısızlığın daha da derinleşeceğini yazan bir haberin yayınladığı sırada geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =