Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze’de Bebeklerin İçecek Sütü Yok

Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze’de Bebeklerin İçecek Sütü Yok

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze’de on binlerce yaralı ve hasta Filistinlinin yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, Gazzeli çocukların içecek sütü olmadığını duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kadara, Gazze Şeridi’ndeki sağlık durumuna ilişkin bir rapor açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, “Çocukların sütü yok ve Gazze’de gıda sıkıntısı yaşıyoruz. Gazze Şeridi gerçek bir kıtlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.”

Eşref el-Kadr şöyle devam etti: “Gazze’de onbinlerce hasta ve yaralı var, bu da sağlık sistemimiz üzerinde baskı yaratıyor.”

Ayrıca şunları kaydetti: “İşgalciler, yardım ve ilaç taşıyan kamyonların girişini kısıtladı ve bunların Gazze’nin kuzeyine gönderilmesine izin vermiyor.”

Aynı zamanda Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü de şu açıklamayı yaptı: “İlaç ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle yüzlerce yaralımızı kaybettik. Gazze’nin kuzeyindeki sağlık personelinin yüzde 99’undan fazlası hâlâ işgalci güçlerin tutukluluğu altında olduğunu bildirdi.”

Son olarak El Kadara şunu vurguladı: “Eğer işgalciler ihtiyaçlarımıza uygun ilaç gönderme talebine cevap vermezse gerçek bir felaketle karşı karşıya kalacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + three =