İsrail medyası felaket senaryosu yazıyor

İsrail medyası felaket senaryosu yazıyor

“Çok zor bir savaşın içindeyiz. Daha da zoru, biz kendi aramızdaki önemsiz tartışmalarla meşgulken, yıllardır bu savaşa hazırlanan, aptal olmayan bir düşmanla karşı karşıyayız.”

İsrailli “Srugim” haber sitesinde yazı yazan gazeteci Avri Gilad, son yazdığı makalesinde Gazze’deki Aksa Tufanı savaşıyla ilgili “Felaket 7 Ekim’de bitmedi, asıl yeni başladı. Bundan sonra daha fazla acı haber alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ordusunun Hamas’ı mağlup etme hedefinde başarısız olduğuna işaret eden Gilad, savaş başladığından bu yana Gazze’den her gün acı haberler geldiğini hatırlattı.

“Felaket önümüzdeki günlerde devam edecek” diyen Avri Gilad, “Çok zor bir savaşın içindeyiz. Daha da zoru, biz kendi aramızdaki önemsiz tartışmalarla meşgulken, yıllardır bu savaşa hazırlanan, aptal olmayan bir düşmanla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Avri Gilad, haberinde İsrail ordusunun yanlışlıkla 3 esiri vurması olayını ise tam bir “trajedi” olarak niteledi.

İsrail Hayom gazetesinin askeri işler muhabiri Lilach Shoval ise İsrail ordusunun Gazze’ye kara saldırısının başlangıcından bu yana ölü sayısının 139’a yükseldiğini hatırlatarak bu konunun “dayanılmaz” olduğunu vurguladı.

Shoval ayrıca İsrail’in iki buçuk ay süren aralıksız savaşın ardından Hamas’ı mağlup edemediğine de değinerek “Bunun bölge üzerinde etkileri var, çünkü tüm Ortadoğu Gazze’deki savaşın sonucunu bekliyor” diye ekledi.

Lilach Shoval, İsrail’in Gazze’deki her türlü operasyonu ve elde edilen sonucun aynı zamanda Lübnan sınırında olup bitenler üzerinde ve Batı Şeria, İran, Yemen ve başka yerlerdeki gelişmeler üzerinde de çok geniş bir etkiye sahip olacağını değerlendirdi.

Amerikalı Wall Street Journal gazetesi ise İsrail güçlerinin hâlâ “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde beklenmedik derecede şiddetli bir savaşla” karşı karşıya olduğunu yazdı.

Gazete, kuzeydeki şiddetli çatışmaların, İsrail ordusunun savaşın odak noktasını Gazze Şeridi’nin güneyine, özellikle de Han Yunus şehrine kaydırma çabalarını geciktirdiği belirtildi.

Öte yandan Gazze’de devam eden savaşta Hizbullah’ın denklemleri değiştirdiği de İsrailli cepheler tarafından vurgulanmaya başlandı. İsrail’deki televizyon kanalları Hizbullah’ın füzelerinin kuzeydeki yerleşimlere verdiği hasarın çok büyük hale geldiğini söylemeye başladı.

İsrail’in eski harp akademisi komutanı General Itzhak Brik ise bu savaşın bölgesel bir savaşa dönüşeceğini söyleyerek İsrail’in buna hazırlıklı olmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 6 =