İran ve Rusya diplomatik yetkilileri arasında Gazze eksenli görüşme

İran ve Rusya diplomatik yetkilileri arasında Gazze eksenli görüşme

Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu ve Afrika işlerinden sorumlu özel temsilcisi Mihail Bogdanov ile İran İslam Cumhuriyeti’nin Rusya Büyükelçisi Kazım Celali, dün Cuma günü Gazze Şeridi’ndeki gelişmeleri ele aldı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Cuma günü bir bildirisinde, Bogdanov’un 20 Aralık’ta Fas’ta düzenlenen Rusya-Arap İşbirliği Forumu’nun altıncı toplantısının sonuçları hakkında İranlı yetkiliyle bilgi paylaştığını duyurdu.

Ayrıca, Rusya ve İran’ı ilgilendiren çok sayıda önemli bölgesel konu, Gazze Şeridi’nin mevcut durumu ve genel olarak Filistin sorununun çözüm beklentisi de görüşmelerin merkezinde yer aldı.

Bildirinin devamında şunları okuyoruz:

“Rus tarafı ayrıca Moskova’nın Arap ülkeleri ve İran’ın içişlerine müdahalenin kabul edilemezliği konusundaki ilkeli tutumunu vurgulayarak, Rusya’nın Arap ülkeleri ve İran’ın egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu bildirdi.”

Rusya Dışişleri Bakanlığı şunları ekledi:

“Moskova ve Tahran, aktif siyasi diyaloğu sürdürmeye ve Batı Asya’daki kriz ve çatışmalara barışçıl çözüm bulma yönündeki yaklaşımları koordine etmeye odaklanacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 6 =