Ebu Marzuk: Siyonist rejimi tanımayacağız

Ebu Marzuk: Siyonist rejimi tanımayacağız

HAMAS siyasi büro yetkilisi Ebu Merzuk, Al-Monitor haber sitesinde yer alan Siyonist rejimi tanıma iddiasını yalanladı.

The Cradle sitesinde yer alan habere göre, HAMAS siyasi büro yetkilisi Ebu Merzuk, 13 Aralık 2023 günü Al-Monitor haber ve analiz sitesinde yer alan, “Filistin Kurtuluş Örgütü’nün tanıdığı gibi HAMAS da İsrail’i tanımalıdır” şeklindeki iddiayı yalanladı.

Merzuk X (Twitter) Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Al-Monitor’da yer verilen iddianın bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu, HAMAS’ın Siyonist rejimin varlığını, işgalini ve meşruiyetini tanımadığını, Filistin halkının haklarından vazgeçmeyeceğini ve direnişin özgürlük kazanılana kadar süreceğini, bu açıdan kendisinin ve HAMAS’ın tutumunda bir değişiklik olmadığını vurguladı.

HAMAS sadece Gazze ve Batı Şeria’nın değil, 1948 sınırlarında bütün bir Filistin’in özgürleştirilmesini savunuyor. 

Filistin tarihi açısından 1948 yılı 750.000 Müslüman ve Hıristiyan Filistinli’nin katliam tehdidiyle topraklarından sürüldüğü anı ifade ediyor. 

Bugün itibariyle mülteci durumundaki Filistinli sayısının 9 milyon civarında olduğu biliniyor. Bu mültecilerin büyük kısmı Filistin dışında ve bir kısmı da Batı Şeria ile Gazze Şeridi’ndeki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =