Filistin direnişi Gazze’deki işgalci rejimin tanklarını imha etti

Filistin direnişi Gazze’deki işgalci rejimin tanklarını imha etti

Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin askerî kolları, Gazze Şeridi’ne kara saldırısı sırasında Siyonist rejimin tank ve zırhlı araçlarını roketatarlarla hedef aldıklarını söyledi.

Filistinli direnişçiler bugün Gazze Şeridi’ne düzenlenen kara saldırısı sırasında Siyonist Ordu’ya ait bazı tank ve zırhlı araçların imha edildiğini duyurdu.

İslami Cihad Direnişi Hareketi’nin askerî kolu Seraya el-Kudüs, yaptığı açıklamada, “Mücahidlerimiz, Gazze’nin doğusundaki El-Zaytun mahallesinde düşman askerleriyle çatıştı ve iki askerî aracı roketatarlarla hedef aldı.”

“Al-Mayadeen” internet sitesine göre Seraya El-Kudüs açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Gazze’nin kuzeyindeki Cebeliye kampı ve El-Tavam bölgesinde roketatarlar ve patlayıcılarla donatılmış 3 askerî aracı ve bir Siyonist personel taşıyıcıyı hedef aldık.”

Açıklamaya göre Seraya el-Kudüs mensupları işgalci güçlerin El-Mahta bölgesi civarındaki toplanma yerleri ve Han Yunus’taki kavşakları roket ve havan toplarıyla hedef aldı.

Habere göre, İslami Cihad’ın askerî kolu,”Mücahidlerimiz, Siyonist rejimin bir birliğiyle sıfır noktasından çatışmaya girdi ve üyeleri doğu Gazze’deki Şoca’i mahallesinde öldürüldü ve yaralandı” açıklamasında bulundu.

Öte yandan İslami Direniş Hareketi’nin askerî kolu “Ketaib el-Kassam” da Han Yunus’un doğusunda ve kuzeyinde gerilla operasyonlarında işgalci orduya ait 7 tank ve 2 personel taşıyıcıyı “Yasin 105” roketleri ve “Şvaaz” bombalarıyla imha ettiğini duyurdu.

“Şehab” Haber Ajansı’nın haberine göre El-Kassam, Gazze Şeridi yakınlarındaki “Raim” kasabasındaki Siyonist askerî üssünün de roket bombardımanıyla hedef alındığını söyledi.

Aynı zamanda “Al-Mayadeen” televizyon kanalı, Filistinli direnişçilerin Siyonist rejimin tanklarını Gazze kıyısı yakınındaki “el-Felucah” ve “el-Fahura” eksenlerinde geri çekilmeye zorladığını da bildirdi.

İsrail ordusu bundan önce Gazze’de son 24 saat içinde 10 İsrail askerînin öldürüldüğünü, 6 askerîn de yaralandığını itiraf etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 2 =