Gazze’de 11 İsrail Askeri Öldürüldü

Gazze’de 11 İsrail Askeri Öldürüldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sudnuğu habere göre; Hamas hareketinin askeri kolu, Gazze Şehri’nin El-Şujaieh mahallesinde bugün yaşanan çatışmalarda 11 Siyonist askeri öldürmeyi başardığını duyurdu.

Habere göre, Hamas hareketinin askeri kolu El Kassam Tugayları, direniş güçlerinin El-Şaja bölgesinde 7 Siyonist askeri aracı zırh karşıtı havan ve zırh karşıtı bombalarla hedef aldığını duyurdu.

El Kassam güçleri ayrıca bir dizi İsrail yardım kuvvetini öldürdü ve Siyonist piyade güçleriyle doğrudan çatışmaya girdi; bu sırada 11 asker öldürüldü.

Bugün, Gazze’deki savaşın 67. gününde İsrail Ordu Radyosu, kara savaşının başlangıcından bu yana ölenlerin sayısını 111 asker ve subay olarak açıkladı.

İsrail ordu radyosu da Gazze’de iç güçlerin saldırılarında 20 askerin öldürüldüğünü, bunlardan 13’ünün Filistin güçleri olduğuna inanılanlar tarafından hedef alındığını duyurdu. Bunlardan bir kısmı hava saldırılarında, bir kısmı da tank veya piyade birlikleri tarafından öldürüldü.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 18 bin 412 kişinin şehit olduğunu, 50 binden fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin örgütü yaptığı açıklamada, “Siyonistler hastanelere, sağlık personeline ve acil tedaviye ihtiyacı olan yaklaşık 8.000 yaralıya saldırıyor.” dedi.

Bu bakanlığın başkanı şöyle açıkladı: “413’ü yaralı olmak üzere yaklaşık 600 hasta, Refah geçiş noktasından tedavi için Gazze Şeridi dışına gönderildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 20 =