Şuana Kadar Batı Şeria’da 3810 Filistinli Gözaltına Alındı

Şuana Kadar Batı Şeria’da 3810 Filistinli Gözaltına Alındı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli Esirler Derneği, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 3810 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından tutuklandığını bildirdi.

Habere göre, Gazze’de Mescid-i Aksa fırtınası başladığından bu yana Batı Şeria da ayaklanmış ve bu bölgenin gençleri, İsrail askerlerine ve yerleşimcilere karşı tüm imkanlarıyla mücadele ediyor.

Bu kapsamda Filistinli Esirler Derneği’nin açıklamasına göre savaşın 67 günü boyunca Siyonistler tarafından 3810 kişi tutuklandı.

Bu dernek, tutuklamaların çoğunun, bu sabah İsrail askerlerinin büyük çaplı baskınına sahne olan Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin eyaletinde olduğunu duyurdu.

Bu Filistin örgütüne göre, İsrail askerleri eş zamanlı olarak Ramallah’ın doğusundaki “Salwad” köyüne saldırarak, aralarında kadınların da bulunduğu onlarca kişiyi tutuklayıp götürmüş ve çoğunu sorgunun ardından serbest bırakmıştı. Bu saldırıya köylülerin birçok evinin yıkılması eşlik etti.

Batı Şeria’da 3810 Filistinlinin tutuklandığı gün, İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çatışmanın olmadığı neredeyse bir gün değil. Son istatistiklere göre Batı Şeria’da Aksa Tufanı operasyonun başlangıcından bu yana 278 kişi şehit oldu, 3 bin 300 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =