Netanyahu’nun danışmanından Gazze’de Filistinlilerin çıplak hâlde gözaltına alınması ile ilgili şok açıklamalar

Netanyahu’nun danışmanından Gazze’de Filistinlilerin çıplak hâlde gözaltına alınması ile ilgili şok açıklamalar

İsrail başbakanı danışmanı Mark Rego bir televizyon röportajında Gazze’de Filistinli tutukluların çıplak hâldeki görüntülerine ilişkin olarak ​​şunları söyledi: “Hava son derece sıcak!”

İngiliz kanalı Sky News’e verdiği röportajda, sunucunun Gazze’de onlarca Filistinli mültecinin kitlesel tutuklanması ve kış soğuğunda soyunmalarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili sorusuna yanıt olarak “Öncelikle herkes Orta Doğu’da olduğumuzu ve buranın çok sıcak olduğunu hatırlasın! Özellikle güneşli günlerde gömleğinizi çıkarmanızın istenmesi hoş olmayabilir, ancak bu dünyanın sonu değil.”

Program sunucusu, Rego’nun açıklamalarının ardından işgalci güçlerin tutuklanan sivillerin bir kısmını Hamas’la hiçbir bağlantısının bulunmadığının belirlenmesi üzerine serbest bıraktığına dikkat çekerek, İsrail ordusunun insanları soymaya hakkı olmadığını söyledi. Bunu yaparak Cenevre Sözleşmesini ihlal mi etti? sorusunu gündeme getirdi.

Ancak Netanyahu’nun danışmanı, İsrail ordusunun eylemini haklı göstererek şunları söyledi: “Görüntüler resmî değil, videonun yayımlanma şekli de araştırılmalı, bu da İsrail’in bu konuda sorumlu tutulamayacağı anlamına geliyor.” Sunucu, Netanyahu’nun danışmanının bu sözleri üzerine, fotoğrafları İsrail ordusunun çektiği, fotoğrafların yayımlanma şeklinin ve Orta Doğu’nun sıcaklığının bir önemi olmayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 13 =