Irak ve Suriye’deki 3 Amerikan Üssüne Saldırı Düzenlendi

Irak ve Suriye’deki 3 Amerikan Üssüne Saldırı Düzenlendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak kaynakları, Irak ve Suriye’deki 3 ABD üssünün çok yakın mesafedeki drone ve roket saldırılarıyla hedef alındığını bildirdi.

Habere göre, Irak kaynakları, bu akşam Irak’ın batısı ve kuzeyindeki 3 Amerikan üssünün yanı sıra ülkenin kuzeydoğu Suriye’deki üssüne de saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Irak’ın batısındaki Amerikan üssü Ayn el Esad’a ve Erbil Havalimanı’ndaki Amerikan üssüne bugün üçüncü kez saldırı düzenlendiğini bildirildi.

Haber kaynakları bilgili kaynaklara dayandırarak, Erbil Havalimanı’ndaki Amerikan üssüne drone ile saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Iraklı kaynaklar, bu saldırıların birbirine kısa mesafede gerçekleştirildiğine işaret ederken, bu saldırıların yol açabileceği olası kayıp ve hasarlar hakkında daha fazla ayrıntıya değinmedi.

Bu raporun yayınlandığı ana kadar bu saldırıların sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmemiş olmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde bu üsler Irak’taki İslami direniş tarafından defalarca saldırıya uğradı.

Irak direnişi, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırılarından ABD’yi sorumlu tutuyor ve çeşitli açıklamalarıyla Gazze halkına yönelik saldırılar devam ettiği sürece ABD üslerine saldıracağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + seventeen =