Haaretz: Biden’ın Netanyahu’ya Karşı Sabrı Tükeniyor

Haaretz: Biden’ın Netanyahu’ya Karşı Sabrı Tükeniyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Haaretz, ABD hükümetinin Netanyahu’nun savaşı kişisel amaçlar için kullandığını tespit ettiğini ve tüm başarısızlıklarının sorumluluğunu Biden’a yüklemek istediğini yazdı.

Habere göre, Netanyahu, yaşadığı krizden kurtulmak için Amerikan hükümetiyle kriz yaratmanın peşinde olduğunu ve Amerikan başkanının sabrı tükenmekte olduğu bildirildi.

Haaretz gazetesinde yayımlanan haberde ABD Başkanı Joe Biden’ın çevresindekilerin, Siyonist rejimin Başbakanı’nın kendi kaderini nasıl da ABD başkanının kaderine bağlamaya çalıştığına tanık olduklarını yazdı.

Haberde şöyle yazdı: “Amerikan başkanının sabrı tükeniyor ve ABD bu savaşın mutlaka stratejik bir değişime yol açacağına inanıyor ve bu nedenle savaşın iki ay içinde biteceğine İsrail’i ikna etmeye çalışıyor. Denklemin değişmemesi ve Gazze Şeridi’nde Hamas’ın kontrolü askeri değil siyasi yollarla mümkün olacağı açıklandı.

Pincas, “Washington’un Netanyahu’ya olan güveni sıfır çünkü artık inanılırlığı yok ve güvenilebilecek bir müttefik olarak görülmüyor” dedi. Biden’a göre Netanyahu, İsrail’i ABD ile özel ilişkinin temeli olan ortak değerler dünyasından uzaklaştırıyor.

Siyonist rejimin New York’taki eski başkonsolosu, şu anda ABD hükümetinde, Netanyahu’nun siyasi sıkıntı içinde olan ve Biden’la yüzleşmeye çalışan ve bunu yapacak olanın ABD başkanı olduğunu ima eden bir adam olduğuna dair tutumun netleştiğini ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + eleven =