Irak parlamento heyetinin Tahran’daki istişareleri

Irak parlamento heyetinin Tahran’daki istişareleri

Irak Milli Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı ve beraberindeki heyet, Tahran ziyareti sırasında bazı milletvekilleri ve İran İslami Şura Meclisi Başkanı ile bir araya gelerek ikili iş birliğinin geliştirilmesi konusunu ele aldı.

Irak parlamentosunun birinci başkan yardımcısı Muhsin El-Mendlavi ve beraberindeki heyet, İslami Şura Meclisi’nin Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı  İbrahim Azizi’nin resmi karşılamasıyla dün Tahran’a geldi. İ

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Milli Güvenlik ve Savunma Komisyonu başkanı, parlamentoya gelişinden sonra İslami Şura Meclisi başkan yardımcısı Abdulrıza Mesri ile bir araya geldi.

Ayrıca Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhsen El Mendlavi”, İslami Şura Meclisi Başkanı “Muhammad Bakır Galibaf ile yaptığı görüşmede parlamento ilişkilerinin genişletilmesi gereğini vurguladı.

Bu görüşmede ele alınan  konulardan bir diğeri de son bölgesel güvenlik ve siyasi konuların incelenmesiydi.

İslami Şura Meclisi Müzesi’ni ziyaret, Muhsin El Mendalavi’nin Tahran gezisi sırasındaki diğer programları arasındaydı.

İslami Şura Meclisi’nin Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleri de Irak Milli Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı ve beraberindeki heyetle görüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + seventeen =