İran Dışişleri Bakanı: Güvenlik Konseyi Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getiremedi

İran Dışişleri Bakanı: Güvenlik Konseyi Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getiremedi

İran dışişleri bakanı “BM ve özellikle bu örgütün Güvenlik Konseyi bugüne kadar Filistin meselesine yönelik hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getiremediğini belirtti.

İran dışişleri bakanı “BM ve özellikle bu örgütün Güvenlik Konseyi bugüne kadar Filistin meselesine yönelik hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirememiştir ve bu başarısızlık Amerika’nın Siyonist rejime verdiği destekten kaynaklanmaktadır.” açıklamasında bulundu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın dün BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşma yapması planlanmıştı ancak ABD’nin İran heyetine vize vermesindeki gecikme nedeniyle İran heyetinin toplantıya katılması mümkün olmadı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin New York’taki temsilcisi tarafından Birleşmiş Milletler’e kayıt edilmek üzere bu örgüte gönderilen ve açıklaması medyaya da yansıyan Emir Abdullahiyan’ın konuşma metninde şöyle deniyor:

“BM Genel Kurulu tarafından 46 yıl öncesinden bu yana “Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü” olarak adlandırılan toplantının 29 Kasım Çarşamba günü yapılması, Gazze’de yaşanan insani felakete dikkat çekmesi açısından oldukça önemli ve değerli. Ancak bu tür toplantılar, mazlum Filistin halkının acılarını azaltacak somut tedbirlere yol açarsa ve özellikle Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik devam eden soykırımı kalıcı olarak durdurursa faydalı sayılabilir.”

İran Dışişleri Bakanı şunları kaydetti:

“İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 50 gün süren saldırısı sırasında sivil cinayetlerinin yoğunluğu ve hacminin eşi benzeri görülmemişti. Yalnızca Gazze’de öldürülen çocuk ve kadın sayısı, geçtiğimiz yıl Ukrayna’daki çatışma da dahil olmak üzere dünya çapındaki çeşitli çatışmalarda öldürülen kadın ve çocukların toplam sayısından daha fazla; Irkçı rejimin baskı ve ölüm makinesi, Batı Şeria’da eş zamanlı olarak ve aynı iki aylık dönemde 3100’den fazla Filistinliyi öldürmüş veya yaralamıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =