İran’da İsrail casusluk ağı tespit edildi

İran’da İsrail casusluk ağı tespit edildi

İran’da İslami Cihad hareketinin temsilcisi yaptığı açıklamada, “Aksa Tufanı operasyonunda 50 İsrail üssü direniş tarafından ele geçirildi ve İsrail istihbarat sunucularında rejimin birçok casusunun, hatta İran içindeki casusların isimlerinin yer aldığı ortay çıktı.” dedi.

Nasır Ebu Şerif, Ürdün Nehri’nin Batı yakasındaki ateşkesin uzatılmasına ilişkin İslami yöneticiler topluluğunun aylık toplantısında şunları kaydetti:
“Bu ateşkesin ana konusu esir değişimi ve Gazze Şeridi’ne insani yardımın ulaşmasıdır. Mübadelenin asıl amacı İsrail’de rehinelerimiz olduğunu tüm dünyaya duyurmaktır.”
Filistin İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi, çok sayıda Filistinli esirin Kudüs’ü gasp eden rejimin esaretinde olduğunu ve ağır işkencelere maruz kaldığını belirterek “Esirler arasında önemli sayıda kadın, çocuk, yaşlı ve hasta var. Tüm Filistin halkı uzun yıllardır İsrail işgali altındayken şimdi Batı’nın 250 siyonist askerin serbest bırakılmasını talep eden sözlerine ve ikiyüzlü tutumlarına varıyoruz.”
Ebu Şerif şunları da ekledi:
Aksa tufanının  amacı Filistin’e yönelik komployu ortadan kaldırma girişimiydi. Siyonist rejim, İbrahim anlaşması çerçevesinde Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmeye çalışıyordu. Amerika ve Arap ülkelerini merkeze alan bu komploda, İran İslam Cumhuriyeti’nin düşman bellenmesi gündemdeydi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =