İran ve Türkiye Dışişleri bakanlatrı arasında telefon görüşmesi

İran ve Türkiye Dışişleri bakanlatrı arasında telefon görüşmesi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Türk mevkidaşı Hakan Fidan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Filistin’deki gelişmeler ve bazı ikili konular ele alınarak fikir teatisinde bulunuldu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre bu görüşmede Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin Gazze ve Batı Şeria’daki Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin tamamen durdurulması gerektiğini vurgulayarak “İran ve Türkiye’nin diğer İslam ülkeleri ile birlikte Filistin milletine destek yönünde daha güçlü tedbirler alması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Çeşitli alanlarda iki ülke arasındaki artan işbirliği sürecinden memnuniyetini dile getiren Emir Abdullahiyan iki ülke arasındaki üst düzey diplomasinin devam etmesiyle ortak işbirliğinin güçlendirilmesine ve derinleşmesine tanık olacaklarını umduğunu ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Türkiye’nin Gazze’de ateşkesi sürdürme kararlılığını vurguladı.

Fidan ayrıca İran ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin çok zengin ve çeşitli boyutlara sahip olduğuna işaretle iki ülkenin yüksek yetkilileri arasındaki istişarelerin ve toplantıların devam etmesinin mümkün olduğunca ortak ilişkilerin geliştirilmesine yol açacağına dair güvenini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =