Bakan Emir Abdullahiyan: Vekalet gücümüz yok

Bakan Emir Abdullahiyan: Vekalet gücümüz yok

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyah, Filistin meselesinin referandum yoluyla çözümlenmesi gerektiğine işaretle, İran’ın bölgede vekalet gücü olmadığını belirtti.

El-Cezire TV kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katar merkezli bu Televizyon kanalına Gazze olaylarını iyi şekilde yansıttığı ve işgal rejiminin saldırıları boyunca Filistinliler’in mazlumluğunu anlattığı ve aktardığı için teşekürlerini dile getirdi.

Gazze’de ateşkesin hayata geçirilmesine dikkat çeken Bakan Emir Abdulahiyan, bu anlaşmanın hayata geçirilmesinden mutlu olduklarını dile getirerek, bu anlaşmanın ateşkesin sürmesi ve Siyonist rejimin savaş suçlarının durdurulması için bir başlangıç olmasını temenni etti.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Siyonist rejimin ABD’nin yardım ve desteğini almadan bu tür cinayetleri işleyecek güce sahip olmadığına temasla, doğal olarak Siyonist rejimin geçen 6 haftada Filistin halkına karşı işlediği cinayet ve suçlardan ABD’nin sorumlu olduğunu kaydetti.

ABD’nin İsviçre’nin Tahran büyükelçiliği vasıtasıyla İran’a mesajlar gönderdiklerine işaretle, bu mesajlarda Amerikalılar’ın savaşın yayılmasını istemediklerini bildirdiklerini, ancak iki aşamada ABD’nin Siyonist rejimin yanında yer alıp, kendi üsleri üzerinden geniş çaplı teçhizat ve ekipman yardımında bulunduğu için pratikte savaşın yayılmasını istediklerini anlattıklarını kaydetti.

Bakan Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında uluslararası kurallara uyarınca işgal altındaki milletlerin kendi topraklarını savunma ve silahlı girişimde bulunma haklarına sahip olduklarına temasla, Filistin meselesinin çözümü için referandum düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × five =