100 sinemacı “Gazze’ye Destek” mektubunu imzaladı

100 sinemacı “Gazze’ye Destek” mektubunu imzaladı

Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne hitaben yazdıkları ortak mektupta, Filistin halkının katliamına son verilmesi çağrısında bulundular.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre 100’den fazla kişinin imzaladığı bu mektupta Guterres’e hitaben şu ifadeler yer alıyor:

“Biz İranlı sanatçılar, İran-Irak savaşının (1990-1998) gazileri ve kimyasal saldırılardan sağ kurtulanlarla birlikte, bu acı mektubu imzalayarak, kuşatma altındaki Gazze’deki kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik bariz zulmü durdurmak için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz.

Sayın Guterres, isteseniz de istemeseniz de, bulunduğunuz konum, günümüz insanlığının tarihsel vicdanını temsil etmektedir ve bu konumun performansı, geleceğin yargı belgesi olacaktır. İnsanlık uğruna savaşı durdurun.”

Bu arada dünyanın dört bir yanından 800 seçkin araştırmacı ve hukukçu, Gazze Şeridi’nde olup bitenleri anlatmak için soykırım sözcüğünü kullanarak, yaklaşan soykırım felaketine karşı uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 6 =