Muhbir: Gazze’deki savaş insan hakları ihlallerinin gerçek bir sergisidir

Muhbir: Gazze’deki savaş insan hakları ihlallerinin gerçek bir sergisidir

İran cumhurbaşkanının birinci yardımcısı Gazze’deki savaşın, insan hakları ihlallerinin ve savaş cinayetlerinin gerçek bir sergisi olduğunu söyledi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Muhammed Muhbir Pazar günkü bakanlar kurulu toplantısının başında, Cumhurbaşkanı Reisi’nin İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze krizine ilişkin olağanüstü ortak toplantısına katılmak üzere Riyad’a yaptığı ziyaretine işaretle, cumhurbaşkanının mazlum Filistin halkını savunma amaçlı konuşmasını, bu korkunç cinayetlerde Amerika’nın rolünün anlatılmasını ve İslam ülkelerinin Gazze halkına yardıma davet edilmesini, ilkeli ve seçkin olarak değerlendirdi.

Muhbir şunları ekledi:

“Gazze’deki savaş, insan hakları ihlallerinin ve savaş cinayetlerinin gerçek bir sergisi olarak milletlerin tepkisine neden olmuştur. Filistin halkına karşı işlenen cinayetlerin durdurulması yönündeki kamuoyu talebine yanıt olarak hükümet yetkililerinin, özellikle de İslami hükümetlerin acilen harekete geçmesi gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =