BM Yetkilisinden İsrail Saldırılarına İlişkin Soruşturma Çağrısı

BM Yetkilisinden İsrail Saldırılarına İlişkin Soruşturma Çağrısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Başkanı Walker Tarek bugün, İsrail rejiminin Gazze Şeridinde nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelere yaptığı gelişigüzel bombalamalarla ilgili soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Habere göre, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Başkanı, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nde nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelere düzenlediği kör bombalamalarla ilgili soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Walker Tarek, “İsrail’in, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yüksek tahrip gücüne sahip patlayıcı silahların kullanılması da dahil olmak üzere Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanının, açıkça ölümcül bir insani etkisi var” dedi.

Sözlerine şöyle devam etti: “Bu saldırıların uluslararası hukuku ihlal eden kör saldırılar düzeyine ulaşması konusunda çok ciddi kaygılarımız var.” dedi.

Aynı zamanda Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara da bugün Siyonist rejimin saldırılarında ölenlerin sayısının 11 bin 780 şehit ve 27 bin 490 yaralıya ulaştığını duyurdu.

Aynı zamanda El Kadara, bu şehitlerden 4 bin 506’sının çocuk, 3,27’sinin kadın ve 678 yaşlının da öldürüldüğünü duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =