Pentagon Gazze’de ateşkese karşı çıkıyor

Pentagon Gazze’de ateşkese karşı çıkıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Perşembe günü Gazze’de ateşkes çağrılarına karşı çıkarak bu eylemin Hamas güçlerinin yenilenmesine yol açacağını iddia etti.

IRNA’nın “Anadolu” haber ajansının perşembe gecesi haberine dayanarak verdiği haberde, Pentagon sözcüsü Pat Ryder düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:”Hamas’a yeniden toparlanması için yeterli zaman tanıyan bir ateşkesi desteklemiyoruz. Bu, İsrail vatandaşlarını ve diğerlerini riske atıyor.”

Ryder, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in “düşmanlıkların insani amaçlarla geçici olarak durdurulmasını desteklediğini” de sözlerine ekledi.

Yapılan açıklama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın perşembe günü “tutukluların” serbest bırakılması için daha fazla zaman sağlamak amacıyla Gazze savaşına “duraklama” çağrısında bulunduğu sırada gerçekleşti.

Biden, Minnesota’daki bir kampanya mitinginde konuşmasını yarıda kesen bir protestocunun Gazze’de ateşkes çağrısı yapması sorulduğunda, “Bir ara vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ara vermenin ne anlama geldiği sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Bu, Gazze’deki esirlerin tahliyesi için daha fazla zaman kazanmak anlamına geliyor. Hedef ara vermektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − seven =