UNICEF: Gazze’de Öldürülen Çocukların Sayısı Vahim Bir Durumda

UNICEF: Gazze’de Öldürülen Çocukların Sayısı Vahim Bir Durumda

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Gazze’deki çocukların durumunun korkunç, ölen çocuk sayısını ise trajedi olarak nitelendirdi.

Habere göre, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu, Gazze krizine değinerek, Gazze’deki çocukların durumunun korkunç olduğunu ve öldürülen çocuk sayısının trajedi olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler’e bağlı bu örgütün sözcüsü verdiği röportajda Gazze hastanelerinin korunması ve güvenli insani koridorların oluşturulması çağrısında bulundu.

Gazze hastanelerinin Siyonist rejim tarafından bombalanmasının ardından Hamas hareketi, uluslararası toplumdan Gazze hastanelerine destek talebinde bulundu.

El Cezire’nin haberine göre Hamas, işgal rejiminin Kudüs hastanesini boşaltma ve çevredeki binaları bombalama talebinin, yerinden edilmiş 14.000 kişinin hayatını tehdit eden yeni bir suçun işlenmesinin başlangıcı olduğunu ekledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre Gazze’de Siyonist rejimin saldırılarında şehit sayısı 8 binin üzerinde olup bunların çoğu kadın ve çocuktur.

Bazı istatistiklere göre Siyonist rejim tarafından 3000’den fazla çocuk öldürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =