Yahudiler, Filistinlileri ‘kanlı’ oyuncak bebeklerle tehdit ediyor

Yahudiler, Filistinlileri ‘kanlı’ oyuncak bebeklerle tehdit ediyor

Ağır hasarlı bir Arap okuluna bırakılan oyuncak bebekler ve ‘büyük Nakba’ (büyük felaket) uyarısı bulunan broşürler, sivil işgalcilerin 7 Ekim’den bu yana saldırılarını artırdığını gösteriyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’daki İsrailli sivil işgalciler, Filistinlilerin arabalarına tehditkar broşürler dağıtıyor, okullara kanlı oyuncak bebekler bırakarak Filistinlileri ayrılmaları veya öldürülmeleri konusunda uyarıyor.

Bugün Batı Şeria’nın Salfit kentinde dağıtılan bir broşürde, “Vallahi, yakında büyük bir felaketle tepenize bineceğiz. Ürdün’e organize bir şekilde kaçmak için son şansınız var. Bundan sonra tüm düşmanları yok edeceğiz ve sizi kutsal topraklarımızdan zorla çıkaracağız… Hemen çantalarınızı yükleyin ve geldiğiniz yerden ayrılın. Geliyoruz” deniyordu.

Broşür ayrıca, 1948’de 750.000 Filistinlinin kendi topraklarından sürülmesine atıfta bulunarak yeni bir “büyük Nakba” konusunda da uyarıda bulunuyordu.

Eriha yakınlarındaki işgal altındaki Al-Ma’rajat bölgesinde, görünüşte kan gibi görünen ve küçük yaşta öğrencileri korkutmak için kırmızı boyayla kaplı bebekler, sivil işgalciler tarafından tahrip edildikten sonra bir okulun girişine bırakıldı.

Yerel gazeteci Abdülkadir Akl, Middle East Eye’a sivil işgalcilerin çok daha aktif olduğunu ve saldırılarını Hamas’ın saldırısının intikamı olarak gösterdiklerini söyledi.

Akl, “Sadece bu hafta çiftçilere yönelik 10’dan fazla saldırı, tehdit, bağırma, korkutma ve topraklarından sürme olayı yaşandı” dedi.
Yerleşimcilerin copla kafasına vurması sonucu bir çiftçinin yaralandığını aktaran Aql, “Bayıldı ve uyandığında yerleşim görevlisinin kendisine bıçak doğrulttuğunu gördü” dedi.

Aynı kasabadaki zeytin toplayıcıları, arabalarının camlarına yapıştırılmış şu broşürleri görünce şaşırdılar: “Savaş istediniz, yerinden edilmeyi bekleyin.”

Akl bu saldırıyı aktarırken, “Zeytin toplayan ailelerin resimlerini de yayınlayıp, onları sebepsiz yere kışkırttılar. Bu tehditler nedeniyle halk, kendilerini korumak için gruplar halinde topraklarına doğru yola çıkmaya başladı” dedi.

Yerleşimcilerin Arap El Kaabna Okuluna saldırıp kanlı bebekleri bıraktığı El Ma’rajat bölgesinde insan hakları savunucuları, sivil işgalcilerin Filistinli sakinleri yerinden etmeyi ve topraklarını ele geçirmeyi amaçlaması nedeniyle çiftçi sakinlerin defalarca saldırıya uğradığını söylüyor.

El Baydar Bedevi Haklarını Savunma Örgütü’nden Hasan Malihat, yerleşimci gruplarının, bölge sakinlerini yerinden etmek ve topraklarına el koymak amacıyla topluluğa defalarca saldırdığını söyledi.

Malihat dün akşam, yerleşimcilerin 1.200 Filistinlinin yaşadığı bu toplulukta sakinlerin evlerine taş attığını ve hayvanlarına el koyduğunu bildirirken, “Kaabna Araplarına yönelik saldırılar tekrarlanıyor ve İsrail polisine şikayette bulunmaları sonuçsuz kaldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − five =