İran parlamento heyetinin PAB toplantısında Filistin direnişine destek amaçlı protesto eylemi

İran parlamento heyetinin PAB toplantısında Filistin direnişine destek amaçlı protesto eylemi

İran parlamento heyeti, halka ve Filistin direniş gruplarına yapılan saygısızlığı protesto etmek amacıyla Parlamentolararası Birliğin açılış oturumunu terk etti.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre  bu toplantının açılış törenine, Angola’daki Parlamentolar Arası Birlik’in 147. toplantısına katılan, meclis başkan yardımcısı Huccetul İslam Mocteba Zonnuri başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti parlamento heyeti katıldı.

ِِDünya PAB başkanı Duarte Paçeco, son gelişmelere ilişkin yaptığı konuşmada Siyonist rejim lehine tek taraflı bir tavır alarak Filistin direniş grubunu terör örgütü olarak nitelendirdi.

Bu açıklamaların ardından, Huccetulislam Zonnuri başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti parlamento heyeti, İran İslam Cumhuriyeti’nin Angola’daki akredite büyükelçisi ve İran’ın Güney Afrika’daki olağanüstü büyükelçisi Mehdi Agaceferi ile birlikte, birçok İslam ülkesi protesto işareti olarak açılış salonunu terk etti.

PAB başkanının konuşmasının ardından tören alanına dönen İslam ülkelerinin parlamento heyetleri, Filistin milletinin direnişine karşı alınan pozisyonlara sert tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 16 =