İşgal rejiminin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 5500’ü geçti

İşgal rejiminin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 5500’ü geçti

Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik 18 gündür sürdürdüğü acımasız saldırılarında şimdiye kadar 5 bin 500’ü aşkın Filistinli şehit olurken 17 binden fazla Filistinli de yaralanmıştır.

Camiler, okullar, sağlık merkezleri, hastaneler, kiliseler, sivil merkezleri, yerleşim  alanları, tarlalar, BM’ye ait merkezler  ve neredeyse her noktayı  aralıksız olarak bombalayan işgal rejimi İsrail’in  Gazze’deki cinayetlerinin boyutu artmakta.
Bu saldırılar sonucu  Gazze’de 5 bin 500’den fazla masum insan şehit olmuş, binlerce Gazzeli de yaralanmıştır. Gazze’de sadece birkaç saat içinde 704  masum insan saldırılarda şehit düştü.
Siyonist rejim tarafından yapılan açıklamaya göre bu rejim en az 5 bin 400 yaralı vermiştir ki bunlardan 278 tedavi altında ve 40’nın durumu da çok ağır.
Öte yandan Katar Emiri yaptığı açıklamada, Gazze savaşının durdurulması gerektiğini ifade ederek, Gazze’de sivillerin vahşice bombalanması karşısında sessiz kalmamak gerektiğini, Siyonist rejim İsrail’e kayıtsız şartsız  yeşil ışık yakmamak gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =