Irak’ın batısındaki Amerikan üssüne roketli saldırı

Irak’ın batısındaki Amerikan üssüne roketli saldırı

Haber kaynakları, Irak’ın batısındaki Ayn el-Esed askeri üssünün roket saldırılarının hedefi olduğunu belirtti.

El Meyadin tv. kanalının verdiği haberde, bazı haber kaynakları Irak direniş güçlerinin Amerikan’ın Ayn-el Esed üssüne roketli saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Bağdad el-Yovm haber sitesi, bir güvenlik kaynağından naklen verdiği haberde bu saldırıyı doğrularken, ABD askeri üssünün roket saldırılarıyla hedef alındığını bildirdi. Bu saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi.

Dün Irak’ın Anbar vilayetindeki bir güvenlik kaynağı, Ayn el Esed üssünde Amerikan askerlerine yönelik saldırının yeni ayrıntılarını ortaya koydu ve şunları belirtti: “Bir füze saldırısının ardından 3 Amerikan askerinin ölümüyle ilgili üsten doğrulanan bilgiler sızdırıldı.”

Irak İslami Direnişi, 18 Ekim Çarşamba günü bir bildiri yayınlayarak,  Irak’ın Anbar vilayetinde Amerika’ya ait Ayn el-Esad ve bunun kuzeyinde yer alan El-Harir’e üslerine yönelik başarılı insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Irak direnişi bu operasyonların yoğunlaşması konusunda uyarıda bulunarak, ordu ve güvenlik güçlerine, Amerikan güçlerinin bulunduğu ve hedefinde olduğu merkezlerden uzak durmaları yönünde çağrıda bulundu.

Perşembe akşamı haber kaynakları, Irak’taki Ayn el Esed üssünün drone ve roket saldırıları tarafından hedef alındığını bildirdi. Bu üs, Batı Irak’taki Amerikan ve diğer uluslararası güçlerin bulunduğu yerdir.

  Perşembe sabahı, Amerikan kuvvetlerinin El Tanf’taki (Doğu Suriye) üssü ve bu askerlerin doğu Suriye’deki “Konico” gaz sahasındaki üssü de hedef alındı. Irak ve Suriye’deki direniş güçleri, Filistinli savaşçıların operasyonlarının ardından birçok kez Amerikalı teröristlerin mevzilerini hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × two =