Kataib-i Hizbullah: Irak’ta Direniş Savaş Alanına Girdi

Kataib-i Hizbullah: Irak’ta Direniş Savaş Alanına Girdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Ketaib-i Hizbullah Hareketi sözcüsü, Irak’taki direnişin ABD üslerini hedef almak için fiili olarak savaş alanına girdiğini vurguladı.

Irak Kataib-i Hizbullah Hareketi Sözcüsü Cafer el-Hüseyni şunları söyledi: ‘Bu ülkedeki direniş ABD üslerini hedef almak için fiili olarak savaş alanına girmiştir.’

Medya kaynakları ABD’nin Kuzey Irak’taki el-Harir üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Bu haberin yayınlanmasından hemen sonra “Teşkil el-Varisin” isimli Iraklı bir grup, bir açıklama yayınlayarak bu ABD üssünü hedef aldığını ve bu eylemi Filistin milletine ve Aksa Tufanı operasyonuna destek amacıyla yaptığını duyurdu.

El-Hüseyni şunları söyledi: ‘Amerikalılar Gazze halkının öldürülmesinin ana ortaklardır ve işledikleri bu cinayetlerin sonuçlarına katlanmak zorundadır.

Cafer el-Hüseyni, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamaları hakkında şunları söyledi: ‘ABD güçlerinin başına neler geleceğini herkes biliyor ve Irak’taki direniş bugün ilk darbeyi vurdu ve bu operasyon hızla devam edecektir.

Irak direnişi ABD üslerini yok edebilecek ve hatta Amerikalıları sınır dışı edebilecek güce ve imkânlara sahiptir.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =