Gazze’deki vahşi Siyonist saldırılarda şehit sayısı 687 kişiye çıktı

Gazze’deki vahşi Siyonist saldırılarda şehit sayısı 687 kişiye çıktı

BM İnsan Hakları İzleme Örgütü, “İsrail” Savaş Bakanı’nın açıklamalarının mide bulandırıcı ve iğrenç olduğunu, işgal altındaki topraklarda yaşayanları yiyecek ve elektrikten mahrum bırakmanın toplu bir ceza olduğunu duyurdu.

BM İnsan Hakları Örgütü de Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Siyonist rejimin Savaş Bakanı’nın açıklamalarının savaş suçu işlemeye davet olduğunu bilmesi gerektiğini duyurdu.

Gazze’deki yerel kaynaklar, Siyonist rejimin Gazze halkına karşı açık bir insanlık suçu işleyerek Gazze’nin suyunu tamamen kestiğini duyurdu.

Aynı zamanda Siyonist rejimin 13. TV kanalının muhabiri Elmog Booker, Zikim köyünde elektriğin 72 saat süreyle kesildiğini duyurdu.

Bir kaç saat önce Siyonist savaşçılar, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin merkezindeki bir evi de ağır bombardımana tutmuş, 3 Filistinli hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.

Filistin kaynaklar, Gazze’de başka bir evin bombalanması sonucu 20’si çocuk 50 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Ayrıca İsrail savaşçılarının Batı Gazze’ye sabah erken saatlerde düzenlediği bombardımanda Said El-Tavil adlı bir gazeteci de şehit oldu.

Daha önce Filistinli gazeteci Rızk Sobh, Batı Gazze’de bir konut binasının İsrailli savaşçılar tarafından bombalanması sırasında şehit olmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre 140’ı çocuk, 105’i kadın 687 şehidin naaşı Gazze’deki hastanelere nakledildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da yaralı sayısını 3900 olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 13 =