SP milletvekilinden Erdoğan’ın Siyonist rejimle ilişkilerine yönelik eleştiri

SP milletvekilinden Erdoğan’ın Siyonist rejimle ilişkilerine yönelik eleştiri

Türkiye cumhurbaşkanı ile Siyonist rejimin yetkilileri arasındaki ilişkileri eleştiren TBMM milletvekili, İsrail ile işbirliğinin Filistin meselesini göz ardı etmek anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül’de New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yıllık toplantısının oturum aralarında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Türkiye’nin Saadat Partisi milletvekili ve bu ülkenin parlamento üyesi “Hasan Bitmez”, Erdoğan ile Netanyahu’nun Amerika’daki görüşmesine ve Türkiye cumhurbaşkanının işgal altındaki Filistin’e yapacağı ziyaret planına işaretle “Siyonist rejimin Başbakanıyla samimi jestler yapmak, Filistin ve Ortadoğu meselelerinde sahtekarlığı kabul etmek demektir.” diye kaydetti.

Bitmez, Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz arama konusunda Siyonist rejimle işbirliğini, anti-Siyonist ve anti-emperyalist yaklaşımdan kaçınmak anlamına geldiğini ifade etti.

Bu milletvekili “Siyonist rejimin “Öldürmeyi iyi biliyorsun” tenkitini bir kenara bırakmak, Erdoğan’ın ilkelerine sırt çevirdiği anlamına geliyor.” vurgusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × four =