Hamas: Ateşkes Söz Konusu Değil

Hamas: Ateşkes Söz Konusu Değil

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas direniş hareketi, Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı sürece barış ve ateşkesten bahsetmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Habere göre, Hamas hareketinin sözcüsü Hazem Kasım, mevcut durumda ateşkesin mümkün olmadığını vurguladı.

Kasım, Sputnik haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi: “Arabuluculuk hakkında konuşmak için henüz çok erken, çünkü bu gelişmelerde savaş alanı belirleyicidir.”

Kasım, Mescid-i Aksa fırtınası operasyonunun önceki operasyonlara göre eşi benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu, askeri faaliyetlerin direncinin eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttığını, buna katılan güç sayısının da kişi sayısı ve taktik açısından eşi benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu sözlerine ekledi.

Mescid-i Aksa fırtınası operasyonu bittikten sonra ele geçirilen İsrail askerleri hakkında da konuşacağımızı, bu konudaki taleplerin de Kitaib el-Kassam ile ilgili olduğunu, bu aşamada hiçbir şekilde talepler hakkında konuşmanın olmayacağını söyledi.

Hamas sözcüsü ayrıca, bu operasyonu diğerlerinden ayıran özelliğin, savaşın Gazze Şeridi’ni kuşatan Siyonist rejimin askeri üslerine taşınması olduğunu söyledi.

Bu operasyonun, Batı Şeria’daki Siyonist rejimin İslam ve Hıristiyan kutsal mekanlarına, mahkumlara ve provokatif eylemlerine yönelik artan saldırılara yanıt olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × one =