Sana: Suudi Mahkumlar Konusunda Kapsamlı Bir Anlaşmaya Hazırız

Sana: Suudi Mahkumlar Konusunda Kapsamlı Bir Anlaşmaya Hazırız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi koalisyonunun (Suudi-Emirlik ittifakı) mahkum değişimi davasında ciddiyet eksikliğine değinen Yemenli Mahkumlar Ulusal Komitesi başkanı, Sana’nın bu alanda kapsamlı bir anlaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Habere göre, Yemenli Mahkumlar Ulusal Komitesi Başkanı Abdülkadir El-Murtaza yaptığı açıklamada, İsviçre’de imzalanan esir değişim anlaşmasının ciddiyet eksikliği nedeniyle durgunluk içerisinde olduğunu duyurdu.

Yemen’de Suudi ve Sudanlı esirlerin bulunduğuna dikkati çeken El Murtaza, şunları kaydetti: “Tüm taraflardan tutukluları kapsayan kapsamlı bir anlaşmayı başlatmaya hazırız. Suudi tarafıyla ikili müzakere yapmak mümkün değil; Çünkü bu ülke, Yemen milletine karşı yürütülen savaşın asıl sorumlusudur.

El-Murtaza, Suudi koalisyonunun mahkumlar konusunda ciddi olmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Nasr Man Allah” operasyonunda yakalanan paralı askerlerin davası tarafımızdan gündeme getirilmişti ancak karşı taraf bunu reddetmişti.

Yemen Mahkumlarla İlgili Ulusal Komite Başkanı daha önce yaptığı açıklamada, Ürdün’de iki taraf arasında mahkum değişimine ilişkin görüşmelerin herhangi bir anlaşmaya varılmadan sona erdiğini söylemişti.

Bu görüşmeler geçtiğimiz Haziran ayında Ürdün’ün başkenti Amman’da, Suudi Arabistan’a bağlı Yemen Başkanlık Konseyi ile Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti arasında Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi gözetiminde başlamıştı. Bu müzakerelerin amacı gelecekteki mahkum değişimine hazırlık yapmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − fifteen =