Bölgede istikrarın sağlanması için Türkiye’den Ermenistan’a teklif

Bölgede istikrarın sağlanması için Türkiye’den Ermenistan’a teklif

Türkiye Milli Savunma Bakanı, istikrarın sağlanmasının tek yolu olarak Ermenistan’ın verdiği sözlerin yerine getirilmesi ve sonuç odaklı müzakerelerin sürdürülmesi olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Cum’nin Dağlık Karabağ’a saldırısı bölgeye gerginlik ve istikrarsızlık getirirken, Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetlerine paralel olarak Türkiye savunma bakanı, Ermenistan topraklarında koridorlar oluşturulmasını Erivan’a verilen bir söz ve bölgede istikrarın sağlanması için bir temel olarak nitelendirdi.

NTV’nin aktardığı habere göre Bakan Yaşar Güler, Karabağ’daki gelişmelerle ilgili ise “44 günlük savaşın sonunda bir ateşkes anlaşması imzalandı. Herkesin beklentisi anlaşmaya taraf olanların buna mutlaka uymasıydı. Ancak süreç içerisinde Azerbaycan buna harfiyen uyarken Ermenistan gerekli şartları yerine getirmedi. Ermenistan’ın başta Zengezur Koridoru’nun açılması olmak üzere, verdiği sözleri yerine getirmesi, yürütülen görüşmelerin sonuç odaklı olarak devamının sağlanması istikrarın tesisi için yegâne yoldur. Önümüzdeki günlerde İspanya’da tarafların bir araya gelerek yapacakları görüşmeleri yakından takip etmekteyiz. Bir kez daha ifade etmekte fayda var. Biz ‘iki devlet, bir millet’ anlayışıyla her zaman olduğu gibi şimdi de can gardaşımız Azerbaycan’ın yanındayız” dedi./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 7 =